High School – bli utvekslingsstudent med Momento!

En opplevelse du aldri glemmer!

Et high school-opphold er en opplevelse for livet. Som utvekslingsstudent blir du en del av hverdagen hos en ny familie på samme måte som de andre familiemedlemmene. Vertsfamilien blir din nye base. Dere spiser middag sammen, feirer jul sammen og deler hyggelige stunder og minner sammen.

På din lokale high school kommer du til å oppleve nye spennende fag, som kan være veldig annerledes enn det du er vant til hjemme. Du vil få en mange nye venner, prøve nye fritidsinteresser og komme inn under huden på en annen kultur.

Du vil bli utfordret, utvide horisonten din og bli flytende i et fremmedspråk. Du vil rett og slett få en opplevelse du tar med deg hele livet!

Ta det første skrittet i dag – det er gratis og helt uforpliktende!

Ring oss på (+47) 240 76 240, eller bestill et intervju under:

MOMENTO EDUCATION – DERFOR ER VI ANNERLEDES

 • Vi tar inn begrenset antall studenter

  – vi har valgt å kun ta inn 50 high school-studenter i året!

 • Vi prioriterer personlig kontakt

  – vi kjenner deg og du kjenner oss.

 • Vi er åpne og transparente

  – vi legger alle kortene på bordet, så vet du hva du får!

 • Vi er fleksible og tar vare på individet

  – du har flere valgmuligheter, for eksempel om du ønsker å bestille flybilletter selv, eller å ha det inkludert.

 • Vi ser våre studenter som ekte mennesker

  – vi kan derfor ofte hjelpe studenter med blant annet lavere karakterer, og tilrettelegging av allergier!

 • Vi kan hjelpe de fleste

  – selv om du kjenner og har egen vertsfamilie!

Classic- og Premium-program

Momento tilbyr både Classic og Premium high school-programmer.
Med Classic-program er vertsfamilien 100% frivillige, og velger selv hvilken student de ønsker å ha boende hos seg. I et Premium-program velger du selv skole, slik at det kan tas flere individuelle hensyn til ønsker om beliggenhet, fag og sport. Premium er til gjengjeld dyrere, ettersom dette innebærer skolepenger m.m.

Hvilket program som passer deg, kan vi hjelpe deg med å finne ut av når vi møtes til en innledende samtale. Les mer her!

Gratis informasjonsmøte – bli med!

Vi vil gjerne invitere deg og dine foresatte til et informasjonsmøte. Her kan dere få hjelp til å finne ut av hva som passer deg som student best, og høre mer om hva som gjør Momento Education unikt. Dere kan selvsagt også stille spørsmål. Møtet er gratis og helt uforpliktende.

Kristina har reist på High School med Momento

«Nå har jeg vært i Australia en stund, og det har vært fantastisk! Første skoledag var en veldig spennende dag. Jeg har faktisk hatt en fantastisk uke! Allerede på min andre dag dro 10 jenter og jeg på stranda. Jeg har vært på stranda nesten hver dag, men det er «vinter» i Australia så det er litt kaldt (20 grader). Jeg har faktisk ikke vært så mye hjemme etter skolen hele uken, men vært sammen med vennene mine. Vi har vært på kino og i et svært shoppingsenter og selvfølgelig mye på stranda.

Vertsfamilien min kunne ikke ha vært bedre! De er veldig søte. Til alle, dere må glede dere!!! Dette er en fantastisk mulighet!!!»

Kristina – Sunshine Beach High School – Australia

Anbefaling fra mamma til Sofie

«Sofie bestemte seg veldig sent for at hun ønsket å være utvekslingsstudent, men når valget var tatt valgte vi å gå for Momento Education da vi følte at de var den organisasjonen som passet oss best.

Vi hadde kort tid på oss å få prosessen i gang, men her var Anna og organisasjon «spot on» og fikk satt hjulene i sving og pushet for å få dette gjennom. Vi har fått grundig informasjon, tett og personlig oppfølging av Anna, og både Sofie og vi foreldre er veldig fornøyd. Når vi har lurt på noe, så har det vært lett å ta kontakt og få hjelp og svarene har kommet raskt.

Sofie har hatt et fantastisk og lærerikt opphold som hun på det varmeste kan anbefale andre studenter.

– Merete (mamma til Sofie)

Livet som utvekslingsstudent

Bli utvekslingsstudent – ditt livs opplevelse!

Som utvekslingsstudent ser du verden i et helt nytt perspektiv. Det er ikke som å være på ferie, hvor du ser noen severdigheter og kanskje lærer deg noen fraser – på utveksling blir du en av de lokale.

Det er både spennende og kanskje litt skremmende å reise til et nytt og annerledes land. Du får nye opplevelser, oppdager nye smaker og lukter, og treffer fantastiske mennesker. Før du vet ordet av det har du begynt å tenke og drømme på ditt nye språk. Du blir rett og slett en del av vertslandet ditt. Og når vender tilbake til Norge, med et spennende og lærerikt år i kofferten, vil du føle at du har fått et nytt hjem.

Din hverdag som utvekslingsstudent

Du vil raskt bli en del av vertsfamilien din og ditt nye nabolag. Dere vil dele mange fine opplevelser sammen, og hverdagsrutinene kommer fort. På lik linje med de andre familiemedlemmene har du dine egne oppgaver; du må hjelpe til hjemme og rydde opp etter deg selv. Språket kommer raskt. Når du skal prate med venner og familie i Norge kan det kanskje være litt rart, fordi du plutselig ikke finner ordene på norsk.

En typisk hverdag hos en vertsfamilie kan selvfølgelig variere veldig ut i fra vertsland, kultur, rutiner og tradisjoner i den enkelte familie, men felles for alle vertsfamiliene er at det er ditt nye hjem. Det er familien din, som du deler hverdagen med i tykt og tynt. Det er de du spiser med, lager mat med, koser deg med, spiller spill eller ser film med og det er de du feirer høytidene med. Det er ikke bare landet og huset; det er vertsfamilien som er ditt nye hjem.

Selvfølgelig kommer det noen dager hvor du kan få hjemlengsel. Det er helt naturlig, og det kan faktisk være godt å savne de hjemme i Norge. Det er med på å modne deg, og gjør at du kjenner deg selv bedre. Du vil returnere til Norge med et åpent sinn og se verden fra et nytt perspektiv. Det høres ut som en klisjé, men det er faktisk sånn det er. Den beste kuren mot hjemlengsel er å holde seg i aktivitet, være med de nye vennene dine, den nye familien din og fokusere på alle de spennende opplevelsene og minnene som venter på deg.

Vertsfamilien  –  ditt nye hjem

Det er vertsfamilien som velger deg, fordi de er nysgjerrige og gjerne vil å lære om andre kulturer. Å være vertsfamilie er helt frivillig, og familiene får ingen betalingen. De åpner opp hjemmet sitt fordi de vil bli kjent med nettopp deg! Alle vertsfamilier har vært gjennom en grundig godkjenningsprosess, slik at du kan være sikker på at det er en god familie du kommer til.

Alle familier kan i prinsippet søke å om å bli vertsfamilie. De må så gjennom en godkjenningsprosess, hvor en lokal kontaktperson fra vår partnerorganisasjon i vertslandet besøker og intervjuer hele familien i hjemmet. De vurderer om de er egnet som vertsfamilie, på samme måte som Momento møter deg og dine foresatte i Norge. Det innhentes også referanser og vandelsattest på de i familien som er over 18 år. Dersom familien blir godkjent, blir de tatt opp i programmet.

Familien i vertslandet er like ulike som norske familier. Noen er yngre, noen er eldre, noen har barn, andre har ikke, og hos noen har barna flyttet hjemmefra, går på college og så videre. Noen er enslige og noen velger å ta to utvekslingsstudenter samtidig. Noen bor i større byer og andre i mindre. Det er med andre ord mange forskjellige versjoner av hvordan din potensielle familie ser ut. Du kan uansett være sikker på at din vertsfamilie har valgt akkurat deg, fordi de mener at du vil passe godt inn i deres familie.

Felles for alle er at de ønsker å dele sitt liv og hverdag med studenter fra hele verden!

Hva er High School Premium?

VALGMULIGHETER

Velg mellom forskjellige skoletyper, steder, idretter, aktiviteter og fag.

FLEKSIBILITET

Premium er ikke like strengt som Classic-programmet når det kommer til lengde, hjemreise og besøk.

GRADUATION

På de fleste skoler vil du med Premium-programmet ha mulighet til å uteksamineres.

I Momento tilbyr vi både Classic- og Premium-programmet i USA. Premium tilbys også i Canada, Australia, New Zealand og England. Med Premium velger du selv skole eller skoledistrikt ut fra beliggenhet, fag, idrett, eller annet. Derfor kaller vi dette Premium high school-programmet.

Vår erfaring er at kvaliteten på Premium-programmene er bedre enn de vanlige programmene, når det kommer til norske studenter som trenger å få utvekslingsåret sitt godkjent. Dette gjelder særlig Canada, Australia og New Zealand. I disse landene er det dessuten liten forskjell på programavgiften mellom Classic- og Premium-programmene, slik at du garantert får mer valuta for pengene.

Hos vår samarbeidspartner i USA er kvaliteten svært god i Classic-programmet, og du vil fint få ditt skoleår godkjent her. Premium-programmet i USA er et tilbud til studenter som har spesielle ønsker som ikke er inkludert i Classic-programmet. Studenter som går et annet studieforberedende program enn studiespesialisering på videregående, vil også få utvekslingsåret godkjent med Premium-programmet. I USA er prisforskjellen noe større mellom Classic og Premium enn i andre land, men Lånekassen vil dekke deler av skolepengene.

Med vårt Premium-program har du med andre ord stor valgfrihet. Du bestemmer større deler av ditt utvekslingsår med tanke på skolevalg, aktiviteter, graduation og besøk hjemmefra, men også blant annet muligheten for dra tilbake til Norge ved en spesiell anledning. Du vil for eksempel ha mulighet til å velge mellom 9 og 12 måneders opphold i Australia og New Zealand.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål!

Jeg vil gjerne kontaktes angående high school!

High School kontakt
(Vi trenger kontaktinformasjon til dine foresatte, når du bestiller intervju).
Sending

Book en Skype -samtale direkte.