High School – bli utvekslingsstudent med Momento!

En opplevelse du aldri glemmer!

Et High School-opphold er en opplevelse for livet. Som utvekslingsstudent blir du en del av hverdagen hos en ny familie på samme måte som de øvrige familiemedlemmene. Din vertsfamilie blir din nye base. Dere spiser middag sammen, feirer jul sammen og deler hyggelige stunder sammen.

Du kommer også til å oppleve den lokale High School med nye spennende fag, som kan være veldig annerledes, enn du er vant til hjemme. Du vil få en masse nye venner, prøve nye fritidsinteresser og komme helt inn under huden på en annen kultur.

Du vil bli utfordret, utvide din kulturelle horisont og bli flytende i et fremmedspråk. Du vil helt enkelt få en opplevelse du tar med deg hele livet!

Ta det første skrittet i dag – det er gratis og helt uforpliktende!

Kom til et gratis innledende samtale med Momento. Ring oss på (+47) 240 76 240, eller bestill et intervju under:

MOMENTO EDUCATION – DERFOR ER VI ANNERLEDES

 • Vi tar inn begrenset antall studenter

  – vi har valgt å kun ta inn 50 High School studenter i året!

 • Vi prioriterer personlig kontakt

  – vi kjenner deg og du kjenner oss

 • Vi er åpne og transparente

  – vi legger kortene på bordet, så vet du hva du får!

 • Vi er fleksible og tar vare på individet

  – Du har flere valgmuligheter, f.eks. om du ønsker å bestille flybilletter selv eller ha det inkludert.

 • Vi ser våre studenter som ekte mennesker

  – vi kan derfor ofte hjelpe studenter med allergier eller lavere karakterer!

 • Vi kan hjelpe de fleste

  – Selv om du kjenner og har egen vertsfamilie!

Classic og Premium-programmer

Momento tilbyr både Classic og Premium High School-programmer. Kort fortalt er forskjellen, at i et Classic-program jobber vi utelukkende med 100% frivillige vertsfamilier, som velger studenten, de ønsker at gi gratis kost og losji. I et Premium program velger du selv din skole, og derfor kan det tas en masse individuelle hensyn til ønsker om sport, fag, beliggenhet og med mer. Premium er til gjengjeld dyrere, blant annet fordi du kommer til å betale skolepenger m.m. Hvilket program som passer deg, kan vi hjelpe deg med å finne ut av, når vi møtes til den innledende samtalen. Les mer her!

Gratis informasjonsmøte – bli med!

Vi vil gjerne invitere deg og dine foresatte til et arrangement, hvor dere kan høre mer om hva som gjør Momento Education til noe annet, samt finne ut hva som passer deg som student best. Dere kan selvfølgelig også stille spørsmål. Det er gratis og helt uforpliktende.

Kristina har reist på High School med Momento

Kristina har reist på High School med Momento

“Nå har jeg vært i Australia en stund, og det har vært fantastisk! Første skoledag var en veldig spennende dag. Jeg har faktisk hatt en fantastisk uke! Allerede på min andre dag dro 10 jenter og jeg på stranda. Jeg har vært på stranda nesten hver dag, men det er “vinter” i Australia så det er litt kaldt (20 grader). Jeg har faktisk ikke vært så mye hjemme etter skolen hele uken, men vært sammen med vennene mine. Vi har vært på kino og i et svært shoppingsenter og selvfølgelig mye på stranda.

Vertsfamilien min kunne ikke ha vært bedre! De er veldig søte. Til alle, dere må gleder dere!!! Dette er en fantastisk mulighet!!!”

Kristina – Sunshine Beach High School – Australia

Livet som utvekslingsstudent

Bli utvekslingsstudent – ditt livs opplevelse!

Som utvekslingsstudent opplever du verden på en helt ny måte. Du møter dine omgivelser med et åpent sinn og i et helt nytt perspektiv. Det er både spennende og litt skremmende på samme tid å reise til et helt nytt og annerledes land.

Når du er på ferie, opplever du verden på én måte og får et lite innblikk i et annet land, men som utvekslingsstudent opplever du ditt vertsland som en av de lokale. Du vil ikke bare oppleve landets kultur, du vil også bli en del av den, og når du etter et fantastisk, lærerikt år vender hjem til Norge, vil du føle, at du har fått ett nytt hjem.

Din hverdag som utvekslingsstudent

Du vil raskt bli en del av vertsfamilien og ditt nye nabolag. Du du vet ordet av det, har du kommet inn i gode hverdagsrutiner, og deler mange koselige stunder sammen med din nye familie, akkurat like raskt, vil du finne ut at det også er din oppgave å rydde opp etter deg selv, og hjelpe til i hjemmet, på like linje med de andre i familien. Etter noen få måneder vil du kanskje allerede ha begynt å tenke og drømme på ditt nye språk, og når du skal fortelle om dine opplevelser til din familie i Norge, kanskje det kanskje være litt rart, og du finner kanskje ikke ordene på norsk.

En typisk hverdag hos en vertsfamilie kan selvfølgelig variere veldig alt ut fra hvilket vertsland, kultur, rutiner og tradisjoner i den enkelte familie, men felles for alle vertsfamiliene er at det er ditt nye hjem. Det er familien din, som du deler din hverdag med, både på godt og vondt. Det er de du spiser sammen med, lager mat med eller rydder opp med, hygger deg med, spiller spill sammen med, eller ser film med, og de er de, som du feirer høytidene med. Det er vertsfamilien som blir ditt nye hjem.

Selvfølgelig kommer det noen dager hvor du kan få hjemlengsel. Det er helt naturlig, og det faktisk være godt av og til å savne de her hjemme i Norge. Det er med på å modne deg og gjøre at du kjenner deg selv bedre. Du vil returnere til Norge med et åpent sinn, og se verden fra et nytt perspektiv. Det høres ut som en klisjé, men det er faktisk sånn det er. Den beste kuren mot hjemlengsel er å holde seg i aktivitet, være med de nye vennene dine og den nye familien din, og fokusere på alle de spennende opplevelsene og minnene som venter på deg.

Vertsfamilien  –  ditt nye hjem

Det er vertsfamilien som velger deg, fordi de er nysgjerrige og gjerne vil åpnet hjemmet sitt opp for å lære om andre kulturer. Det er en frivillig vertsfamilie, som ikke får noe for å være vertsfamilie for deg. Alle vertsfamilier har vært gjennom en grundig godkjennings-prosess kan være sikre på at det er en god vertsfamilie du kommer til.

Alle familie kan i prinsippet søke å om å bli vertsfamilie. De går gjennom en godkejnnings-prosess, hvor en lokal kontaktperson fra vår partnerorganisasjon i vertslandet besøker og intervjuer hele familien i hjemmet og vurderer og de er egnet som vertsfamilie. Akkurat som Momento møter med deg og dine foresatte i Norge. Det innhentes også referanser og vandelsattest på de i familien som er over 18år. Dersom familien blir godkjent, tas de opp i programmet.

Familien i vertslandet er like ulike som norske familier. noen er yngre, noen eldre, noen har barn, andre har ikke og hos noen har barna flyttet hjemmefra, går på college osv. Noen er enslige, med eller uten barn, og noen velger å ta to utvekslingsstudenter samtidig. Noen bor i større byer og andre i mindre. Det er med andre ord mange forskjellige versjoner av hvordan din potensielle ser ut. Du kan uansett være sikker på at din vertsfamilie har valgt akkurat deg, fordi de mener at du vil passe godt inn i deres familie.

Felles for de alle er, at de ønsker å dele sitt liv og hverdag med studenter fra andre steder i verden!

Hva er High School Premium?

VALGMULIGHETER

Velg mellom forskjellige skoletyper, steder, idretter, aktiviteter og fag.

FLEKSIBILITET

Premium er ikke like strengt som Classic-programmet når det kommer til lengde, hjemreise og besøk.

GRADUATION

På de fleste skoler vil du med Premium programmet ha mulighet for å graduere.

I Momento har vi valgt å tilby både Classic og Premium i USA, samt Premium i Canada, Australia, New Zealand og England. På Premium-programmet velger man selv sin skole/skoledistrikt ut fra beliggenhet eller fag, idrett eller annet. Derfor kaller vi dette et Premium High School program.

Grunnen til dette, er at vi har erfart at kvaliteten av Premium programmer, spesielt i Canada, Australia og New Zealand er bedre enn de vanlige programmene, for norske studenter som trenger året sitt godkjent. Samtidig er forskjellen på programavgiften på Classic og Premium ikke så stor i Canada, Australia og New Zealand, så du får garantert more value for money. 

I USA er kvaliteten av Classic-programmet på High School hos vårt samarbeidspartner i USA helt fantastisk, og som også fungerer fint for å få et godkjent skoleår. I USA er Premium-programmet et tilbud til de studentene som har spesielle ønsker som vårt Classic-program ikke kan gi, eller at du går på et annet studieforberedende program som ikke er studiespesialisering på videregående og vil få året ditt godkjent. I USA er prisforskjellen mellom de to programmene noe større enn i de andre landene, men her kommer Lånekassen godt inn, som dekker deler av skolepengene.

Med vårt Premium-program har du med andre ord en stor valgfrihet, og du bestemmer større deler av ditt utvekslingsår med tanke på skolevalg, aktiviteter, graduation, besøk hjemmefra, men også muligheten for dra tilbake til Norge ved en spesiell anledning osv. Du har f.eks. også mulighet til å velge mellom 9 og 12 måneders opphold i Australia og New Zealand.

Ta gjerne kontakt om du skulle ha spørsmål!

Jeg vil gjerne kontaktes ang. High School!

High School kontakt
(Vi trenger kontaktinformasjon til dine foresatte, når du bestiller intervju).
Sending