High School England

“How are you doing, sir”?

Fish & chips, røde dobbeltdekkere og en sjarmerende britisk aksent. Opplev det ekte Storbritannia mens du går på skole og kanskje bor i en britisk vertsfamilie. Det er mye man kan lære og oppleve i England! Et enestående land med en rik kultur, mange tradisjoner og den kjente kongefamilien. Vi er sikre på at du vil møte mange flotte mennesker og at du fort vil få en sjarmerende aksent.

 • Programstart

  Avreise i slutten av august, hjemreise i starten av juni

 • Programtype

  High School Premium

 • Specielt for programmet

  Velg selv den skolen du vil gå på

 • Programpris

  Fra ca. 107.950,- kr. for et skoleår inkl. fly.

“Å studere i England er det beste valget jeg noensinne har tatt. Man er omgitt av folk fra hele verden, noe som gjør at man ikke kun lærer det akademiske, men man utvider også sin forståelse av verden og de ulike kulturene. Det er også en god mulighet for å forbedre engelsken sin, når man øver seg både på skolen og sosialt. Noen av mine beste venner i dag er de jeg møtte under mitt skoleår i England.”

Camilla, Nottingham

Skolelivet i England

Skolesystemet i England er et av de eldste i verden, og det er kjent for et godt nivå. Gamle engelske tradisjoner er kombinert med moderne utdanning og selvfølgelig er det tradisjon å gå med skoleuniform. Systemet består av 12 klassetrinn, og skoleåret er inndelt i 3 semester. Skoledagen starter vanligvis kl. 09.00 og slutter ca kl. 16.00

Utover obligatoriske fag, kan du også selv velge noen fag. Det er mange ulike valgfag og de varierer fra skole til skole.

Skoleåret startet i september og slutter i juni-juli måned, men som utvekslingsstudent skal du ikke ta eksamen, så ditt opphold vil avsluttes noe tidligere. Til både jul og påske har alle 2 ukers ferie, og det er også en uke ferie etter hvert semester, hvor du kan slappe av og gjøre noe gøy sammen med dine nye venner og vertsfamilie.

Noen idrettsgrener blir tilbudt etter skoletid. England er kjent for fotball, cricket, rugby og mye mer. De fleste aktivitetene blir imidlertid ikke arrangert av skolen, slik som i Norge, men det er mange klubber hvor man kan delta på ulike kurs og treninger.

Fritid og aktiviteter

De fleste britiske tenåringene er rimelig selvstendige og planlegger sin egen fritid. De fleste aktiviteter som sport, kunst osv. foregår på ettermiddagen eller kvelden. England er at de beste stedene for å oppleve et rikt kulturliv, og det er mange spennende muligheter innenfor bl.a. musikk, sport og mange andre kreative og artige aktiviteter. Vil du f.eks. være med i et band, danse eller male?

Hvis kunst og kreativitet ikke er noe for deg, ta det med ro – alle er ivrige sportstilhengere her! Du vil finne mange muligheter for å spille fotball, rugby, basket osv. Sport er en stor del av landets kultur. Kanskje du også vil prøve å spille cricket? Det er faktisk en ganske populær sport i landet og det er jo alltid gøy å lære noe nytt.

De fleste fritidsaktiviteter blir tilbud av klubber. Det er ikke umiddelbart noe som har noe med din high School å gjøre, selv om det er noen av de som tilbyr kurs. Hvis du gjerne vil spille fotball, basket eller andre idretter, er det en god idé å oppsøke den lokale idrettsforeningen eller klubben.

England har også en rik natur, hvor mange mennesker drar på utflukt. Det er et flott land, hvor det å gå på tur er populært, så du kan nyte naturen og ha det gøy med venner og familie!

Vertsfamilier i England

Vertsfamiliene i England er søte, vennlige og gjestfrie. Du vil bo i en familie som er glade for å ha deg som utvekslingsstudent. Familien vil gjøre sitt for at du skal føle deg som hjemme og som en del av familien. Du vil være en del av deres hverdag.

De fleste britiske familier spiser tradisjonell engelsk mat, og du kommer sikkert til å prøve Sheperd’s pie, forskjellige puddinger, og fish’n’chips. I Engeland har de gode mattradisjoner. “Sunday roast” er også veldig populært og spises ofte hver helg. Kanskje det blir din nye favorittmat?

Du kommer til å lære de ulike dialektene å kjenne, og det kan godt hende at det er litt vanskelige å forstå i begynnelsen. Men ta det rolig, din nye vertsfamilie vil hjelpe deg så godt de kan og du vil snart nok lære språket å kjenne og snakke løst og fritt med din vertsfamilie, kanskje mens dere drikker “afternoon tea”.

Du kan selv velge din skole i England – det er High School Premium!

I Premium-programmet i England velger du mellom en rekke flotte Sixth Form Colleges fordelt over hele landet. Du kan bo på Campus med andre studenter fra hele verden eller hos en engelsk vertsfamilie! Valget er ditt!

Jeg vil gjerne kontaktes!

High School kontakt
(Vi trenger kontaktinformasjon til dine foresatte, når du bestiller intervju).
Sending