High School Canada

Et av de beste programmene i verden!

High School i Canada kan ligne mye på det du kjenner til om High School i USA. Du har den gule skolebussen, cheerleaders, football, High School Spirit – Ja, nesten alt det du forbinder med en amerikansk High School. Men i Canada får du samtidig skoler som er bedre – ikke vanskeligere – men undervisningen er helt enkelt bare bedre. Canada har faktisk verdens høyest rangerte engelsktalende High School system! Generelt er canadere ganske europeiske i tankegangen, så du får det beste fra to verdensdeler.

Velg selv hvor du vil reise!

Momento Education samarbeider med to forskjellige High School distrikter i to attraktive områder av Canada:

Vancouver på vestkysten og Nova Scotia på østkysten.

Du har mulighet til å velge hvilket skoledistrikt du vil reise til, komme med ønsker til fag og aktiviteter – så vil vi, sammen med partnerorganisasjonen gjøre vårt beste for å oppfylle ønskene dine. Begge områdene er engelsktalende, men dersom du gjerne vil ha undervisning på Fransk, er det også mulighet for det, og det kalles “French Immersion.” Dersom du går en annen linje enn studiespesialisering i Norge, ta kontakt med oss, så ser vi hva vi kan gjøre for at du skal kunne få de fag og timer du trenger for å få året ditt godkjent.

 • Programstart

  Rundt 1. september

 • Programtype

  I Canada har vi valgt å kun tilby Premium-programmer på grunn av kvalitet og valgmuligheter. Les eventuelt mer her!

 • Spesielt for programmet

  Mulighet for skole/områdevalg

  Ønsker til sport og fag kan ofte oppfylles!

 • Programpris

  Nova Scotia: 139.950,- kr
  Vancouver, Burnaby: 184.950,- kr

 • Lånekassen

  Søk støtte fra Lånekassen på opptil 85% av skolepengene

Livet som utvekslingsstudent i Canada

Skolelivet i Canada

Skolene i Canada, er som nevnt, av høy kvalitet – rangert som det beste engelsktalende skolesystemet i verden. Oppbyggingen minner om det du kjenner til fra USA – du er en del av et trinn og ikke en spesiell klasse. De har lange ganger med lockers, gule skolebusser og mange ulike idretter og aktiviteter du kan ta del i.

Vertsfamilier i Canada

En stor del av ditt high School opphold er vertsfamilien din. For å komme ordentlig inn i den canadiske kulturen og det engelske språket, kommer du til å bo hos en lokal vertsfamilie, som bor i nærheten av skolen din. Alle vertsfamilier går gjennom en godkjenningprosess før de blir godkjent som vertsfamilie.

Canadere er kjent for å være et veldig åpne, så uansett om du er i øst eller vest vil du bli tatt ordentlig godt imot!

Fritid og aktiviteter

I Canada er det masse å finne på! Det er utallige muligheter for sport og aktiviteter som f.eks. fotball (soccer), volleyball, football, basketball, curling, ski, skøyting og mye mer. Generelt er vinteraktiviteter noe som er populært i hele landet. Mange av idrettene og aktivitetene du kan velge er det samme i Canada som i USA.

I Nova Scotia er det også mulighet for mange vann-relaterte idretter, da du aldri er mer enn én time unna havet. Om vinteren har det skisesong, for ikke å glemme at i  Vancouver ligger skoledistriktet ikke langt fra et av de flotteste ski-områdene i Nord-Amerika, hvor det i 2010 ble arrangert Vinter-OL.

Videoer med tidligere elever i Canada:

Nova Scotia – på Canadas østkyst

Vår partner øst i Canada er NSISP (Nova Scotia International Student Program). De jobber i Nova Scotia-provinsen – en halvøy på Canadas Østkyst. Nova Scotia er kjent som Canadas “Educaion Province” – hovedspråket er engelsk, men en liten prosentandel snakker fransk eller begge deler.

Området

Nova Scotia er en historisk provins med fantastisk natur, nesten fullstenig omgitt av Atlanterhaver – det er kun 20km land som gjør Nova Scotia en del av fastlandet. Det er en veldig trygg provins med lav kriminalitet. Det er ca. 1 million innbyggere som er stolte av å kalle Nova Scotia sitt hjem. De er kjente for å ta godt imot nykommere og har hatt land tradisjon med å ønske alle nykommere vellkommen – derfor når du går ute på gata, kan du møte folk fra alle verdensdeler som kaller Nova Scotia for sitt hjem.

Allsidig

Nova Scotia er Canadas varmeste provins, hvor klimaet skifter mellom de fire årstidene som vi kjenner til hjemmefra. Om vinteren er det snø og mulighet for mange vinter-aktiviteter; ski, skøyting, snowboarding, utfor og “Snowshoeing”, men det blir ikke like kaldt som mange andre steder i Canada. Om sommeren svinger tempraturen mellom “behagelig” og “strandvarmt”, men selv de varmeste dagene er til å holde ut, på grunn av havet. Høsten er spesielt vakker, når trærne skifter farge til røde, gule og orange nyanser, som ikke kan beskrives med ord. Besøkende fra hele Nord Amerika og andre steder i verden kommer til Nova Scotia på høsten, kun for å oppleve naturens flotte fargespill.

Livet i Nova Scotia har alltid vært tett knyttet til provinsens geografi og havet som omringer provinsen. Det er mer enn 7.500 km kystlinje som man kan utforske, og havet er aldri mer enn 1 time unna. Det finnes over 100 offentlige strender som tiltrekker seg både de lokale, men også turister – de er med på å gi Nova Scotia et fortjent kallenavn som “Canadas Atlantic Playground”.

Skolene

NSISP samarbeider med over 90 High Schools i hele provinsen. Det forventer at man deltar aktivt i undervisningen, gjør faglige forbedringer og respekterer skolens regler. Mange av studentene kjører skolebuss til og fra skolen, med mindre vertsfamilien bor så tett på skolen at du kan gå til skolen.

Du har mulighet for å ønske deg bestemte fag og aktiviteter som du ønsker å delta i under oppholdet ditt – så vil vi, sammen med NSISP gjøre vårt beste for at du får ønskene dine oppfylt. Alle skoler har fritidsaktiviteter som man kan delta i, og det er en god ide å melde seg inn i en klubb, band eller annet – det er sånn man får de beste vennene sine.

I Nova Scotia har du 8 fag, 4 fag på høsten, så 4 fag på våren. Du blir altså ferdig med 4 fag før du begynner på nye 4 fag – det er kun i Nova Scotia det er sånn. Dersom du går en annen linje enn Studiespesialiserende – ta kontakt med oss for å høre hva vi kan gjøre for at du skal få året ditt godkjent, hvilke fag du trenger og antall timer.

Vancouver, Burnaby – på Canadas vestkyst

Derfor velger mange Burnaby School District i Vancouver:

Burnaby har en fantastisk beliggenhet med ca. 20 minutter inn til sentrum av Vancouver, og ca. 30 minutter til fjell og skiområder, hvor det i 2010 ble arrangert vinter-OL. Du kommer til å bo i et trygt område med kort vei, både til storbyen og naturen.

Burnaby er det fjerde største skoledistriktet i provinsen British Columbia. Skoledistriktet har 8 High Schools – du kan ta et helt skoleår med skolestart i september.

Området

Byen Burnaby har ca. 200.000 innbyggere og ligger i det området “Greater Vancouver”. Byen er kjent som “The City og Parks”, fordi hele 25% av byen består av grønne områder. Utover de grønne områdene finner du blant annet Canadas nest største shoppingsenter, kinoer, bibliotek, cafeer, restauranter, golfbaner, to innsjøer og mange sykkel- og gangstier.

British Columbia er den vestlige provinsen i Canada og ligger mellom Stillehavet i vest og majestetiske Rocky Mountains i øst. Det bor ca 4.5 million innbyggere, hvorav ca. 2 millioner bor i The Greater Vancouver-området. Hovedstaden i provinsen er Victoria, men Vancoucer er den største byen. British Columbia er preget av geografisk mangfold som oppfordrer til en mengde av aktiviteter og opplevelser. Her finner du fjell, elver, strender, skog, parker og innsjøer. Klimaet er mildt, ikke for varmt om sommeren og ikke for kaldt om vinteren, bortsett fra i fjellene hvor det alltid er snø. De er kjent for å ha arrangert vinter-OL i Vancouver i 2010

Skolene

Som utvekslingsstudent i burnaby School District får du mulighet til å studere på lik linje med de andre canadiske studentene på én av disse 8 skolene. Skolene varierer fra 800 – 2.200 studenter, og internasjonale studenter utgjør ikke mer enn 8%. Du blir en del av den vanlige undervisningen på skolen. Burnaby har lang tradisjon for å akademiske utmerkelser – de tilbyr mindre klasser, profesjonelle og kvalifiserte lærere og har moderne teknologi og redskaper til bruk i undervisningen.

Alle skole har følgende fasiliteter: Kunstatelier, kantine med varm mat, datarom, dansestudio, dramalokaler, moderne treningsrom, to gymmer, laboratorier, bibliotek, fellesarealer, musikklokaler, idrettsbaner og skolebutikk.

Når du avslutter ditt år i Burnaby School District, vil du ha tilegnet deg gode engelskkunnskaper, ledererfaring, fordeler for din videregående utdanning og en større global innsikt og forståelse. Hvis du blir plassert i 12 klasse, vil du også ha mulighet for å avslutte ditt år med å graduere og motta “The British Columbia Graduation Diploma”.

Jeg vil gjerne kontaktes

High School kontakt
(Vi trenger kontaktinformasjon til dine foresatte, når du bestiller intervju).
Sending