High School – sånn fungerer det!

Sånn fungerer det – 7 steg

Intervju – du og dine foresatte møter Momento

Alle studenter begynner med et innledende og avklarende samtale, som tilbys helt gratis og helt uforpliktende. Momento kan møte deg og dine foreldre på et avtalt sted, eller når Momento kommer dit du er, eller over skype. Du kan sende inn en forespørsel på intervju her her!

Påmelding – skal vi samarbeide?

Etter intervjuet vil du få vite om vi kan ta deg inn i utvekslingsprogrammet. Det vi ser på er modenhet, karakterer, helse, men også om vi kan tilby deg det du og dine foresatte ønsker – det er et samarbeid. Blir du tatt inn, så er det helt opp til deg og dine foresatte om dere ønsker at du skal reise på utveksling og melde deg på programmet til Momento.

Søknaden til vertslandet – fortell vertsfamilien hvem du er

Når du har meldt deg på, mottar du søknaden fra organisasjonen i vertslandet, som du skal fylle ut. Søknaden skal bla. inneholde et personlig brev, et fra deg og et fra dine foresatte, til din kommende vertsfamilie, et fotoalbum, samt papirer fra lege og skolen i Norge. Når vi har gått gjennom søknaden, og evt. rettinger er ordnet, sender vi den til organisasjonen i vertslandet. Deretter går de i gang med å finne en passende vertsfamilie og skoleplass til deg.

Forberedelsesmøte – vi deler vår erfaring

Som den del av din forberedelse inviterer vi deg og dine forsatte til et obligatorisk forberedelsesmøte på våren. Møtet er obligatorisk for deg og minst én av dine foresatte. Vi vil da tilbringe en hel dag sammen, hvor vi gjennomgår utvekslingsåret fra A-Å, men også alt av praktisk informasjon, samt workshops både for deg som studenter, og for dine foresatte.

Visum – en viktig nødvendighet

Skal du på utveksling til et land utenfor Europa, må du søke visum. Vi veileder deg gjennom prosessen.

Plassering –  du har fått vertsfamilie

“Når får jeg beskjed om jeg har fått vertsfamilie?” er det mest stilte spørsmålet. Du skal huske på at vertsfamiliene er frivillige, og det er stor avgjørelse å åpne opp sitt hjem og hjerter for et helt nytt menneske. Derfor er det vanskelig å si presist når vertsfamilien er på plass. Det kan variere alt fra tidlig på våren til ut på sensommeren.

Avreise – Ha det Norge, Hei alt nytt!

Da er det endelig klart for avreise. Det vil være avreise i løpet av både juli, August og septemer. Vanligvis reiser man ca. 1 uke før skolestart. Nyt tiden mens du er på utveksling, tiden går fort, og vipps så er du hjemme igjen!

Ta det første skrittet i dag – det er gratis og helt uforpliktende!

Kom til et gratis og uforpliktende intervju – en innlede samtale, hvor du og dine foresatte kan bli bedre kjent med Momento, og Momento kan bli bedre kjent med deg. Start med å ringe til oss på 240 76 240 eller bestill et intervju under.

Opptakskrav - hvem kan delta?

Opptakskravene varierer fra program til program. Det er Momento, i samarbeid med våre partnere som setter kravene. Det avhenger også mye av selve skolene som tilbyr plasser og reglene i vertslandet. Det kan gå på både modenhet, alder, karakterer, fravær, helse og engelsk-nivå.

For deg som ønsker å reise på utveksling skoleåret 2018/19, betyr det at du skal være født mellom 1. mars 1999 og 1. august 2002. Du skal ha bestått alle fag og fremvise karakterer fra de siste 2-3 skoleårene. Du skal ha vært fulltidsstudent året før avreise og skal i utgangspunktet ha en god helse, uten alvorlige allergier, skader eller sykdommer. Dette kan selvsagt variere fra program til program, så er du i tvil, ikke nøl med å ta kontakt. Vi finner vanligvis en løsning.

Engelsk-nivå:

De fleste engelsktalende landene krever at du tar en engelsk test – en såkalt ELTIS (English Language Test for International Students). Testen skal avgjøre ditt engelsk nivå ut fra en lytte- og leseøvelse, som resulterer i en score. De aller fleste nordmenn ligger langt over det internasjonale gjennomsnittet i engelskkunnskaper og vil ikke være en stor utfordring, men den må likevel gjennomføres.

Jeg vil gjerne kontaktes ang. High School!

High School kontakt
(Vi trenger kontaktinformasjon til dine foresatte, når du bestiller intervju).
Sending