High School USA

Live the American Dream!

Reis på High School til USA og kom tett inn på den amerikanske kulturen. Du vil få amerikanske venner og oppleve High School Spirit når skolens Football Team & Cheerleaders kjemper mot rivalene fra naboskolen.

Du vil spise masse god mat på Thanksgiving, feire jul den 25. desember og tiltale lærerne dine med Mr., Mrs. og Ms. Sist men ikke minst du bo hos en hyggelig amerikansk vertsfamilie, som gleder seg til å vise deg hvordan du kan leve ut din helt egen “American Dream”

Merk: Vi har valgt å kun ta inn 50 studenter i året – søk derfor i god tid!

 • Programstart

  Avganger fra slutten av Juli til begynnelsen av september (avhenger av skolestart)

 • Programtype

  I USA har vi både Classic & Premium High School programmer, samt Boarding School.

 • Orientation Camp i New York inkluderet

  Start oppholdet ditt med noen dager i New York sammen med andre internasjonale studenter.

 • Nyhet!

  Kun hos Momento: Velg om du vil bo ved kysten eller i en storby!

 • Velg din stat i USA

  Du har også mulighet til å velge enten en region i USA eller hvilken stat du vil bo i, mot en ekstra kostnad.

 • Spesielt for programmet

  Du blir tatt i mot av en av de alle beste organisasjonene i USA!

 • Programavgift

  Et skoleår på klassiske programmet / Classic High School: fra 97.950,-/87.950,-

  High School Premium programmet starter fra 178.950,-

Orientation Camp i New York!

Når du reiser på utveksling med Momento til USA, starter året ditt med en Orientation Camp i New York City med utvekslingsstudenter fra hele verden.

Det betyr at du får en myk landing, hvor du har mulighet til å tilvende deg språket, valutakursen og tidsforskjellen før du drar videre til vertsfamilien. Få venner fra hele verden, som er i samme situasjon som deg selv, få siste del av forberedelsene, og sist men ikke minst, opplev en av verden råeste byer – New York City!

Orientation Camp er en del av forberedelsen til ditt utvekslingsår, og er inkludert i programavgiften. 

Du reiser med en av USA’s beste organisasjoner! CIEE med 70 års erfaring

Momento Education er åpen om hvilken organisasjon i USA vi samarbeider med, da vi vet at du også vil vite hvem som er på USA siden, i tillegg til Momento i Norge. Vår partnerorganisasjon heter CIEE og vi er stolte over dette samarbeidet. Ikke bare er det veldig dyktige og har et godt rykte, men vår erfaring med CIEE tilsier at deres programmer er av høy kvalitet – noe som gjenspeiler våre egne verdier.

CIEE ble grunnlagt i 1947 – altså 70 års erfaring – og er en “non-profit, non-governmental organization”, og som de selv sier “the world leader in international education and exchange”. Dere kan se hjemmesiden deres her: ciee.orgDe er godkjent av CSIET, en non-profit organisasjon som kvalitetssjekker alle utvekslingsorganisasjoner i USA.

Våre samarbeidspartnere i våre ulike land, er alle nøye utvalgt. Som organisasjon skal vi være sikre på at våre partnere lever opp til den kvaliteten og de verdiene vi representerer i Momento Norge. Vi er trygge på at CIEE tar godt imot og tar vare på våre studenter i USA.

Trygghet og god match med vertsfamilier

Noe av det aller viktigste når man jobber med utveksling er at man skal føle seg trygg på å sende ungdommer ut i verden hvor de blir mottatt av en vertsfamilie.

Vi har jobbet med utveksling i mange år, men aldri har vi jobbet med en så dyktig og grundig organisasjon i USA som CIEE. Forarbeidet deres gjenspeiles tydelig i plasseringsdokumentene som vi mottar, hvor man ikke kan være i tvil om at vertsfamilien er godt screenet. Utover det er vi i fellesskap gode på skape en god match med familiene i det CIEE, sammen med Momento gjør ting annerledes.

Kom gjerne til en uforpliktende og innledende samtale eller informasjonsmøte, så kan vi forteller dere mer.

Et år på High School er en opplevelse for livet

Å stå på egne bein i et annet land, med et annet språk og en annen kultur har gitt meg mye mer enn forventet, som jeg senere har kunnet dratt stor nytte av. Utover en masse helt fantastiske opplevelser, minner og selvfølgelig vesentlig bedre engelskkunnskaper, dra jeg også derfra som en mye mer moden og selvsikker jente. Det har også allerede nå åpnet noen dører og gitt meg noen jobbmuligheter som jeg eller ikke vil hatt, hvis jeg ikke dro på utveksling. Det kan jeg tydeligvis se nå, noen år senere. Å dra et år på utveksling har helt klart vær det beste valget jeg har tatt, og jeg ønsker at jeg kunne ha gjort det hele igjen! – Maria

Forskjellen på Classic og Premium High School i USA

Momento tilbyr både Classic og Premium High School-programmer i USA.

I Classic programmet jobber vi utelukkende med 100% frivillige vertsfamilier, som selv velger den studenten de har lyst til å ta inn i familien, og også stå for kost og losji.

På Premium programmet velger du selv skole eller skoledistrikt, og det kan derfor tas flere individuelle hensyn til ønsker som sport, fag, beliggenhet m.m. Til gjengeld er programmet noe dyrere, bland annet fordi du må betale skolepenger, men også fordi vertsfamilien får noe tilskudd.

Hvilket program som passer deg, kan vi finne ut på det personlige intervjuet, hvor dere kan stille de spørsmål dere måtte ønske.

Velg din stat i USA – også på Classic programmet!

Du kan også velge stat eller region på Classic programmet, mot et tillegg i prisen.

Vi i Momento mener at det er mindre viktig akkurat hvor i USA du bor, da oppholdet ditt beror på din åpenhet, hvordan du kommer overens med vertsfamilien, vennene dine og skolen din. Det er lett å få mange spesifikke forventninger når en velger stat, og dermed også lett å bli skuffet, om det ikke skulle bli akkurat slik du hadde sett for deg, tross den staten du selv valgte. En stat i USA er stor, og kan være forskjellige fra en ende til en annen.

Men vi vet at mange studenter ofte etterspør muligheten om å velge stat, og vi vil selvfølgelig gi deg muligheten. Skulle vi likevel ikke lykkes med å plassere deg i din ønsket stat, skal du heller ikke betale for valget.

Det er med andre ord et statsønske, og ingen garanti – det betyr at du bør være åpen for andre steder i USA også.

Jeg vil gjerne kontaktes ang High School!

High School kontakt
(Vi trenger kontaktinformasjon til dine foresatte, når du bestiller intervju).
Sending