,

Jakob i USA

Jakob i USA

“Jeg runder nu 10 dage hos min værtsfamilie. Sidste mandag var min værts-familie og jeg hos “lunch’n’pool” ved en af familiens gode venner. Familiens venner havde en datter som skulle være senior på skolen, ligesom mig, og derfor inviterede hun nogle venner på besøg så jeg kunne møde nogle af dem jeg skal gå i skole med. De inviterede mig til en “Lake-Day” som skulle foregå om aftenen næste dag. Tirsdag var jeg så til “Lake-Day”, vi var henne ved en af mine venner som havde et hus ved en sø, vi spiste der og senere på aftenen tog vi hans båd ud.

I forgårs havde jeg min første dag på en amerikansk skole. Det er meget anderledes fra den danske skole. For eksempel er der størrelsen. På den her skole er der 2300 elever alle i alderen 14-19. Mens der var ca. 600 elever i alderen 6-16 i Danmark. Hvis du skal på toilet i timen skal du have et adgangspas som skal underskrives af læren, og der er politi overalt på skolen. Du får helt selv lov til at lave dit skema. Engelsk og amerikansk historie er obligatoriske fag, men de sidste 5 fag vælger du selv. Der er over 100 fag på skolen, så der er er bredt udvalg. De fag jeg har valgt er: fysik 1, algebra 2, avanceret vægtløftning, ingienør og arkitekt fag og lektietime. Lektierne herovre er der nogle flere af, derfor har jeg valgt at have en time hvor jeg kan lave lektier. I andet semester skal jeg desuden have amerikansk sport, som er et fag hvor man udelukkende spiller amerikanske sportsgrene.

Fredag så jeg skolens amerikansk fodbold holde spille mod en anden skole. Det var et stort stadion, og de havde gjort meget ud af det med blandt andet: cheerleaders, bands, dansere osv. Lørdag tog min værts-familie og jeg ind til Kansas-City, hvor vi skulle spise på en berømt mexicansk restaurant og bagefter i et outlet.”