youth-active-jump-happy-40815_compressor
INFORMASJON TIL FORELDRE
INFORMASJON TIL FORELDRE

om Å være på high school i uTlandet

Gode råd

DET ER EN STOR BESLUTNING å SENDE SItT BARN PÅ UtVEKSLING I UtLANDET

Det er mange spørsmål og bekymringer som skal besvares, før man beslutter å sende sitt barn på utveksling. Våre medarbeidere har enten selv vært på utveksling selv, eller jobbet i utvekslingsbransjen i mange år. Det vi garanterer deg som forelder, er at vi tar dere på alvor og er raske til å besvare henvendelser, slik at du føler deg trygg på at vi er her for dere, før utvekslingsåret, gjennom utvekslingsåret, – helt til din sønn eller datter er landet tilbake i Norge. 

FORBEREDELSE ER EN AV NØKLENE TIL SUksESs

Vårt hovedfokus er både elev og foreldre føler på trygghet og forutsigbarhet gjennom hele prosessen. Vi vil forberede dere godt før avreise slik at både elev og foreldre, er klare i møte med kultursjokk, hjemlengsel, språk og andre viktige temaer som vil og kan dukke opp under utvekslingen. Det vil alltid være tider i utvekslingsåret som oppleves som vanskelige og dette vil vi forberede dere godt på slik at dere vet hva vi anbefaler å gjøre i slike situasjoner.

Dere vil på vårparten bli invitert til vårt forberedende avreisemøte hvor både elevene og foreldrene må delta. Her vil vi dele dagen i ulike temaer med informasjon og også hvor dere må delta i workshops/rollespill med temaer som hjemlengsel, kultursjokk, konfliktløsning og kommunikasjon. Våre tilbakemeldinger er svært tilfredsstillende etter disse møtene, og det gjør at dere er godt rustet for utvekslingsåret. Vi vil også gir dere materialer for å fortsette forberedelsen hjemme, og utover dette er vi alltid lett tilgjengelige når dere har behov for mer veiledning.

FÅ ELEVER Gir en personlig relasjon

Hos Momento Education har vi valgt å ha begrenset antall plasser til våre utvekslingsprogrammer. Dette er en bevisst beslutning vi har tatt da vi vet at å ha en personlig relasjon mellom foreldre, elever og oss i Momento gir større trygghet, kontroll og kvalitet. Vi brenner for utveksling og vi er her for dere gjennom hele prosessen. Vi har ingen ambisjon om å bli størst på utveksling, men vi skal bli ledende best i Norden på utveksling!

High School USA

IKKE Bare EN DANS PÅ ROSER

Det er også veldig viktig at foreldre og eleven har et realistisk bilde av hva det vil si å være på utveksling. Når vi snakker om utveksling så omtaler vi at det er et eventyr for livet, noe det også er, men det inkluderer også vanskelige dager og tøffe valg. Det vil alltid være utfordrende å tilpasse seg en ny kultur, leve i en hverdag med et nytt språk, bo hos en ny familie som helt sikkert gjør ting på en annerledes måte enn man er vandt til, og skulle skape nye vennskap. 

HJEMlengsel

Alle elever vil oppleve perioder med hjemlengsel i løpet av sitt utvekslingsår. Det er helt normalt at utvekslingseleven opplever vanskelige dager, som de vil trenge støtte å komme seg igjennom, og dette er vi flinke til å håndtere. Dere foreldre har også en viktig rolle når disse rollene presenterer seg, og vi vil lære dere noen verktøy for å håndtere disse vanskelige telefonene som kan komme. Det viktigste er å støtte og forstå eleven at det er vanskelig, og så hjelpe med å lage en plan med aktiviteter. Det verste man kan gjøre er å stenge seg inne, så vi pleier alltid å hjelpe til med å få eleven ut på aktiviteter, og å holde en god kommunikasjon med kontaktperson og vertsfamilie i disse periodene.

Shattucks - St. Mary's High School boarding USA

VI ER HER FOR Dere

Som forelder vil du ha direkte kontakt med oss her i Norge, mens barnet ditt er på utveksling. Når noe oppstår og du trenger veiledning eller en prat så finnes vi her for deg helt til eleven er tilbake på norsk jord. Eleven vil få en egen kontaktperson i sitt vertsland som vil uoppfordret ta kontakt med eleven hver måned. Dersom det oppstår bekymringer, spørsmål eller problemer underveis så oppfordrer vi dere til å kontakte oss med en gang- vi er her for å hjelpe dere. Vi er like interesserte som dere, at både du og ditt barn får en god opplevelse!

BLI vertsfamilie, å hjelp en annen elev å oppfylle sin drøm

Hver sommer kommer det mange ungdommer fra land i og utenfor EU som drømmer om å få reise på utveksling til Norge. For å kunne oppfylle disse ungdommenes drøm trenger vi også frivillige familier som ønsker å åpne hjemmene sine for en ungdom fra et annet land. 

Å være vertsfamilie gir en helt unik mulighet til å se hva ditt eget barn skal gjennomgå og oppleve på sitt utvekslingsår. Hos Momento har dere muligheter til å være vertsfamilie i 3, 6 eller 10 måneder. Vi hjelper til med å finne en elev som vi tror kan passe godt inn i din familiedynamikk.

LeS PERNILLES ANBEFALING

Dere har vært raske til å ta kontakt med oss når vi har hatt bruk for dere. Deres veiledning gjennom hele søknadsprosessen har vært utrolig bra. Både det skriftlige materialet og hjelpen underveis. Vi synes informasjonsmøtet var nyttig, og vi fikk flere ting å snakke med Christian om etter møtet som vi ikke hadde tenkt på. 

Deres sammarbeidspartner i USA gjorde et godt forarbeidog får Christian sitt vedkommende kom han til en flott familie og en god skole! Han stortrives!

Vi har prøvd flere organisasjoner, da vår datter amalie reiste på utveksling med en annen organisasjon. Vi opplevde dog at organisasjonen var for stor og at de forvekslet elevene. Derfor valgte vi dere denne gangen og det er vi rktig glade for idag.

– Pernille, mor til Christian i USA

High School Udveksling USA

LARS FORTeLLER

Vi har mange grunner til å anbefale Momento Education som arrangerte vår datters Highschool opphold i Maine, USA.

Valget av skolen var perfekt, med kvalitet, kommunikasjon, service og trygghet gjennom hele prosessen. Vi ble aldri glemt i mengden men ble fulgt godt opp hele veien. 

Det viktigste for oss er at vår datter fikk et fantastik år som hun aldri glemmer, og det har skapt et godt fundament for hennes videre utdanning.

– Lars, far til Marie USA

LES MERETES HISTORIE OM SIN DATTER I USA

I slutten av 8ende klasse kom vår datter med et stort ønske om å få studere et år i USA. Etter litt tid med overveielser frem og tilbake begynte vi å undersøke de forskjellige mulighetene for å reise.

For oss falt valget ganske fort på Momento på grunn av at det er en liten organisasjon som ikke sender så mange utvekslingselever av sted, som de større organisasjonene. Dette gav oss en stor følelse av trygghet, for da var vi ikke en av hundrevis av andre familier. De visste alltid hvem vi var som foreldre, og hvem vår datter var – både før, under og etter oppholdet.

Vi hadde mange spørsmål som måtte besvares før vi ble trygge på å sende vårt barn på andre siden av jorden, og vi opplevde å bli møtt med vennlighet og tålmodighet i våre mange samtaler. De var alltid lette å komme i kontakt med, og forberedte oss godt som foreldre.

Når august og avreise dato kom, var det veldig vanskelig å ta avskjed med vår datter. Det var godt å vite at hun var i trygge hender og at mange spennende opplevelser ventet henne. Hun fikk vite om sin vertsfamilie noen måneder før avreise, og vi var allerede i kontakt med de på mail før avreise.

High School Udveksling USA

Månedene føltes nok litt lengre for oss her hjemme, enn for henne. Vi var ukentlig i kontakt på telefonen, og det var alltid spennende å høre om hennes ny hverdag og spennende opplevelser.

Det fineste for oss var nok å få se den utviklingen hun gjorde personlig og språklig. Flere og flere ord ble byttet ut med engelske utrykk!

Vi så at hun fikk et helt annet mot til å prøve nye ting, tilegne seg ny kunnskap og hun ble mer moden i måten å håndtere diverse situasjoner. Da vi kom inn i det nye året gikk tiden raskt og nedtellingen til vi skulle reise over kunne begynne.

Da vår datter kom tilbake til Norge var det litt av en omveltning for henne. hun hadde opplevd så mye det siste året, mens her hjemme var nesten alt det samme som hun forlot det.

Jeg kan varmt anbefale Momento, som raskt var på banen når vi hadde behov for støtte og veiledning.

– Merete Bruun

Jeg vil gjerne kontaktes ang. High School!