SSBH 3
HIGH SCHOOL AUSTRALIA
HIGH SCHOOL AUSTRALIEN

bli utvekslingsstudent i australiA

australiA premium High school - reis til solrike queensland!

bli med til Queensland– hvor du finner Gold Coast, Sunshine Coast samt storbyen Brisbane.

Momentos Premium Program i Australia er noe helt for seg selv. Vi har mange skoler du kan velge i mellom i den populære staten Queensland. Så pakk ditt surfebrett og solbriller, og gjøre deg klar for å grille på stranda på juleaften! Dette er et av de beste High School programmene i verden.

Skolene i Australia er delt opp i to kategorier: Regional High Schools og Metropolitan High Schools. Regional skolene er ofte litt lenger unna byen, mens Metropolitan skolene har bedre beliggenhet i sentrum eller på stranda, og er derfor litt dyrere å studere på enn Regional skolene.

Det er viktig for oss å understreke at kvaliteten på skolene, om det er Regional eller Metropolitan er det samme! Det er masse forskjellige fag og aktiviteter å velge mellom på begge typer skoler, og vi i Momento hjelper deg med å velge en skole som er perfekt for deg!

du velger den skolen du vil gå på

Vi har mange skoler å velge mellom i Queensland, og vi skreddersyr slik at det matcher fag og interesser!

PROGRAMSTART

Avreisen er i starten av juli, hjemreisen er i slutten av juni

PROGRAMTYPE

I Australia tilbyr vi High School Premium-program.

SKOLELIVET I AUSTRALIa

Det australske skolesystemet er på verdenstoppen, og landet har det tredjestørste antall internasjonale studenter,  kun USA og Storbrittania har høyere andel studenter. I Australia er du garantert en utdannelse av høy kvalitet, og en uforglemmelig opplevelse.

Du har også muligheten til å prøve nye fag slik som for eksempel; dans, drama, film og TV, teknologi, design, sunnhet og næring, eller hva med faget surfing?

High School Australia

Fritid i AustraliA

“Aussierne” elsker sport! Du finner både noen av de typiske europeiske sportsgrenene som f.eks fotball, cricket og tennis, samtidig som du også finner australske sportsgrener som f.eks rugby. golf, volleyball og hockey.

Forutenom dette tilbyr skolene masse ulike aktiviteter, og på fritiden finnes det alltid noe å finne på med dine nye venner! Dra på stranden, utforsk byen, og nyt alt av hva Australia har å tilby!

Australia er kjent for sitt vakre landskap og har over 500 nasjonalparker og over 2.700 fredede naturområder. Det er ingen andre steder i verden du finner 17 steder som er på UNESCO verdensarvliste; Great Barrier Rief, Kakadu National Park, Fraser Island, operahuset i Sydney og mange flere.

High School Australia

VErtsfamilier i Australia

Australia er kjent for å være en av de mest imøtekommende land i hele verden, noe de er veldig stolte av. Det bor over 23 millioned innbyggere i Australia med en blanding av over 200 forskjellige kulturer, og som har over 260 forskjellige språk!

Engelsk er hovedspråket, og din vertsfamilie vil være engelskspråklig. Australianerne er rangert de 4e. lykkeligste folket i verden, så din vertsfamilie vil helt sikkert gi deg en “warm welcome” og være glad for å invitere deg i sitt hjem.

 

High School Australia

 

studenten forteller

 

“Det var veldig uvant i starten å bo hos en vertsfamilie. Du flytter jo inn hos fremmede folk for et helt år, så det var litt rart i starten. Jeg bor hos en skilt mor med to døtre som er 11 og 13 år. De har hatt utvekslingselever i mange år så de har masse erfaring, noe som gjorde at det var veldig enkelt for meg å bli en del av familien. De er så utrolig hyggelige, og jeg kunne virkelig ikke ønsket for en bedre vertsfamilie. Det kommer til å bli så utrolig trist og rart å reise fra Australia. Jeg har fått et helt nytt liv her nede, som jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått. 

Jeg har fortsatt 4 måneder igjen av oppholdet, så jeg skal gjøre det meste ut av den tiden jeg har igjen! “

– Nina, Queensland, Australia 22/23 

 

våre utvalgte skoler i Australia

Her finner du eksempler på hvilke skoler du kan velge mellom i Australia. Momento sammarbeider med flere skoler enn de som er presentert her på siden. Dersom du vil ha flere valgmuligheter enn dette, så ta kontakt med oss. Sammen skal vi finne den beste matchen for deg.

Du kan velge mellom mange forskjellige skoler i hele staten Queensland, og skolene er fordelt mellom Regional og Metropolitan. Forskjellen mellom disse er at Metropolitan skoler ligger i storbyen Brisbane eller på veldig populære adresser ved kysten. Derfor er disse skolene dyrere enn Regional skoler som gjerne ligger litt utenfor storbyene.

På hver skoleside kan du lese masse nyttig informasjon om hver skole. 

Størrelsen og kvaliteten på skolen er gjerne det samme om du velger Regional eller Metropolitan skoler. Begge alternativ har mange fag og valgfag du kan velge mellom. I tillegg til dette så er det en rik mulighet for strand og morsomme aktiviteter på regionale skoler også!

Du er veldig velkommen til å kontakte oss for å få mer informasjon om hva vi kan tilby akkurat deg i Australia. Sammen finner vi en løsning som passer deg, slik at du får et fantastisk utvekslingsår i Australia!

Jeg vil gJerne kontaktes ang. High School!