3pigerflet
ELEVER FORTELLER
ELEVER FORTELLER

HVA SKAL DU NESTE ÅR?

MØT MOMENTOS FANTASTISKE ELEVER!

Nedenunder deler våre tidligere utvekslingselever sine historier, bilder og videoer av sitt utvekslingsår. Er det noen som virkelig kan fortelle deg hvordan det er å reise på utveksling, så er det de som allerede har gjort det.

Vi er veldig stolte av våre utvekslingselever og liker å dele deres historier, bilder og videoer her på siden. Siden oppdateres hele tiden med nye og inspirerende eventyr og opplevelser!

Er det du som deler med oss neste år?

High School Udveksling USA

Astrid, New Zealand

“Min første uke var jeg på oppstartscamp i Wellington. Jeg bodde hos en lokal familie med to andre utvekslingsstudenter fra Tyskland. Vi hadde en lærer gjennom hele uken, som lærte oss mye om NZ – slang, kulturen, maoriene, deres språk, og historien. Min lærer var selv maori, så jeg følte, at jeg fikk litt ekstra der.

Vi hadde ”timer” om formiddagen, og om ettermiddagen var vi enten ute på sightseeing eller så hadde vi aktiviteter på skolen. Jeg var på museum, spilte bumberball, på kino å så en New Zealandsk film, og spilte paintball. Det var skikkelig gøy.

Da jeg var på skolen for første dag, kjøpte jeg min skoleuniform og møtte kontaktpersonen som tar seg av utvekslingselevene.

I starten var det veldig rart å gå med skoleuniform, men jeg vente meg fort til det. Jeg tok en skolebuss til skolen hver dag da jeg bodde 15 km fra skolen. 

På skolen kunne man selv velge alle sine fag – 6 i alt. Jeg valgte mindre tunge fag – heimkunnskap, håndarbeid, medie, idrett, engelsk og matte. Skolen varer til klokken 15:25 før man igjen tar skolebussen hjem.

Min vertsfamilie var veldig hyggelig. De tok godt imot meg og hjalp meg med å føle meg som en del av familien. De bodde like ved stranden så jeg gikk ofte tur med hunden langs stranda og det var skikkelig deilig.

Philip, Lyndon Institute, Usa

På Lyndon Institute skjer det utrolig mye! Skolen er superflinke til å planlegge turer i helgene for boardingelevene. Vi kommer oss mye rundt og får se mye sammen med de på samme “dorm”

En av de tingene jeg liker best ved denne skolen i motsetning til ande boardingskoler er muligheten til å skrive oss ut av campus. Det betyr at jeg og mine venner kan reise til nærliggende by når vi har tid og lyst. Det er veldig fint å ha den muligheten da man som utvekslingselev alltid har bruk for å kjøpe inn litt klær og utstyr gjennom året.

Lyndon er en riktig god skole med flinke elever, gode lærere og et godt miljø. Det er et bredt utvalg av fag på skolen. Man kan f.eks. lære å reparere og vedlikeholde mountainbikes, sykle på mountainbikeruter i skogen, eller man kan velge å ta environmental science eller andre spennende fag. Det er fint å kunne velge alle sine fag selv og skreddersy sin egen timeplan.

Jeg fikk ganske kultursjokk når jeg ankom fordi alt er annerledes her. Det som var mest ukjent for meg er kulturen til menneskene som bor her. De er veldig interessert i store biler, våpen og jakt. Det er noe som var uvant for meg. Alt er også mye større i volum.

Jeg husker godt en gang jeg møtte ei jente som fortalte hun hadde vært langt inne i skogen å skutt rådyr for å spise den til kveldsmat. Det var litt av en øyeåpner for meg. Det er også mange mennesker som bor langt inne i skogen og lever off grid. 

Lyndon Institute High School boarding USA

Det er en helt annen verden her, og det er en av grunnene til at jeg ønsket å være utvekslingselev. Jeg bestemte meg for å gjøre alt som jeg ikke får gjøre hjemme. Derfor har jeg meldt meg inn i en skyteklubb hvor vi lærer å skyte med alle slags gevær, og en kajakklubb som er mye ute på elver med mye strøm.

Jeg bor i en “Dorm” på skolen min sammen med 10 andre gutter, og vi passer ganske godt sammen. Etter skolen spiller vi bordtennis, biljard eller tar en tur til byen. På kveldene pleier vi mest å slappe av og å henge på skolen. For meg var det helt riktig å velge en Boarding school istedenfor å bo hos en vertsfamilie. Her kan jeg være med vennene mine hele tiden og selv bestemme hva jeg har lyst til. Jeg anbefaler det på det sterkeste!

Emma

Mitt navn er Emma. Jeg dro til USA for å tilbringe 10 måneder med en amerikansk familie. Jeg var veldig nervøs da jeg reiste, men familien tok godt i mot meg. Jeg gikk på en High School som hadde stort fokus på idrett. Der fikk jeg sjansen til å løpe Cross Country, bowle og spille tennis. Høydepuntet under utvekslingen var helt klart å få være senior og få oppleve graduation.

Det vanskeligste var for meg å være borte fra min familie i julen. Jeg savnet juletradisjonene hjemme, men lærte fort de amerikanske tradisjonene og da ble alt litt bedre. Min opplevelse i USA var veldig bra og uforglemmelig. Jeg lærte masse om en annen kultur, ble mer moden og kan nå snakke flytende engelsk.

 

Det var også veldig vanskelig å reise ifra min vertsfamilie og alle vennene jeg fikk under året mitt. Jeg tenker ofte på dem og alt jeg fikk oppleve. Samtidig var det også utrolig fint å komme hjem igjen til min familie. Sosiale medier gjør det enkelt å holde kontakt med venner i USA.

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School!