Bli Vertsfamilie web (2)
BLI VERTSFAMILIE

Ta en annen kultur inn i hjemmet ditt

BLI VERTSFAMILIE

Ta en annen kultur inn i hjemmet ditt

BLI VERTSFAMILIE for en utvekslingsstudent

FAMILIER I ALLE STØRRELSER KAN BLI VERTSFAMILIE

Bli kjent med en ny kultur i ditt eget hjem

få en ny venn fra et annet land

elever fra hele verden

Hos Momento Education sender vi ikke kun elever ut i verden, men vi mottar også elever som ønsker seg en vertsfamilie i Norge!

Hos vår søsterorganisasjon GO! Scandinavia mottar vi elever fra: USA, Italia, Belgia, Japan, Thailand, Argentina, Mexico, Tyskland og Polen.

Elevene som kommer skal være her enten høstsemesteret, eller et helt skoleår. De vil gå på videregående i enten VG1 eller VG2, mens de bor hos en godkjent vertsfamilie.

Norge er blitt et ønsket reisemål for veldig mange elever, som ønsker å bli kjent med norsk hverdag og se norsk natur. Mange av de har allerede vært i Norge på en ferie med familien, og ble litt forelsket i landet vårt, mens andre elever vil oppleve å stå på ski, gå fotturer i vår vakre natur, se nordlys, fjorder, midnattsol eller vintermørke og snø!

Ofte så er det de små ting som vi glemmer i hverdagen, som elevene synes er mest spennende. Det er å få smake på brunost, tacofredag, vaffelsøndag, gå tur i skogen, dra på hyttetur, fjelltur, matpakke med på skolen, eller spille bordspill med familien.

NYHET!

Hør våre elever fortelle om livet på utveksling i Norge:

vErtsfamilie-highlights

VERTSFAMILIEN VELGER SELV UTVEKSLINGSELEVEN

Du og din familie vet best hvilken eleven som passer best inn hos deg. Derfor er det du som bestemmer hvilken elev du ønsker å bli vertsfamilie til. Vi tror på at nøkkelen til et godt utvekslingsopphold er å finne en god match mellom vertsfamilie og student!

VARIGHET

Dere velger selv hvor lenge dere ønsker å være vertsfamilie. Vi trenger velkomstfamilier som ønsker eleven velkommen fra august og ut ca 3 måneder, vi trenger vertsfamilier for 6 måneder og for et helt skoleår. Er du en helt ny vertsfamilie vil vi anbefale deg å melde deg på som velkomstfamilie eller et høst semester først. Du kan alltid endre dette til en permanent plassering etter å ha prøvd det ut litt først.

FÅ RABATT PÅ UtVEKSLINGOPpHOLD

Dersom dere har en sønn/datter som skal på utveksling i utlandet med Momento så får dere opp til 10.000 kr i rabatt hvis dere selv er vertsfamilie for en utvekslingselev. 

TRANSPORT, SKOLEPLAsS OG lokal koordinator

Det er vi i Momento som vil arrangere flybilletter, skoleplass, ankomst og en lokal kontaktperson til eleven. Hvis det blir nødvending med et vertsfamilie bytte i løpet av utvekslingen så er det også vi som arrangerer alle detaljene i denne prosessen. Dere skal kun ha et hjem og hjerterom!

FORBEREDELSE

  • Vi vil invitere dere til et digitalt eller personlig intervju så vi blir kjent
  • Dere vil få en workshop sammen med andre vertsfamilier før elevens ankomst
  • Egen lokal koordinator som kontakter dere en gang i måneden med veiledning og støtte
  • En vertsfamiliehåndbok

Jeg vil gJerne høre mer om Å være vErtsfamilie!