5baaeea4496f5-20180925_192600
HIGH SCHOOL I UTLANDET

- Slik fungerer det!

HIGH SCHOOL I UTLANDET

- Slik fungerer det!

SLIK fungerer HIGH SCHOOL UTVEKSLING 

7 ENKLE TRINN

GRATIS INTERVJU – DU OG DINE FORELDRE MØTER MOMENTO

Alle starter med en samtale hvor du blir kjent med våre programmer, og vi blir kjent med deg. Her vil vi avklare forventninger, og veilede deg til å velge riktig program som passer dine forventninger til ditt utvekslingsår. Alle intervjuer skjer digitalt. Book din gratis samtale i god tid!

PÅMELDING - SKAL VI SAMARBEIDE?

Etter samtalen vil du få vite om vi føler oss trygge på å gi deg en plass i vårt utvekslingsprogram. vi vil legge vekt på din modenhet, dine karakterer på skolen, og evt. allergier og sykdom. Hvis du blir tilbudt plass i vårt program, er det opp til deg og dine foreldre å takke ja til utvekslings plassen i vårt program innen 10 dager. Vi har begrenset antall plasser og kan ikke holde av plass til deg mer enn 10 dager.

Fyll ut søknad til ditt vertsland – FORTelL HVEM DU ER

Etter du har meldt deg på, vil du motta søknadspapirer fra organisasjonen/skolen i ditt vertsland. Søknaden inneholder blant annet et brev fra deg og dine foreldre til din kommende vertsfamilie, et fotoalbum, samt papirer fra din lege og dine lærere. Når vi har mottatt fullstending utfylt søknad vil vi sende den videre til vår samarbeidspartner. Deretter vil de starte prosessen med å finne en vertsfamilie og søke skoleplass til deg.

FORBEREDELSESMØTE – VI DELER VÅR ERFARING

Som del av din forberedelse vil vi invitere deg og dine foreldre til et heldags forberedelsesmøte på vårparten. Møtet er obligatorisk for alle som skal ut å reise. Vi vil gjennomgå temaer som kultursjokk, kommunikasjon, språkbarriere, hverdagen på skolen, hverdagen hos en vertsfamilie, hjemlengsel, praktiske ting, og selve reisen. Det vil også bli workhops med andre elever og foreldre.

High School Udveksling

VISUM – VI hjelper deg å søke

Vi hjelper deg gjennom visum søknadsprosessen slik at du kan være trygg på at alt er ordnet og klart før avreise.

PLASSERING – DU HAR FÅTT EN VERTSFAMILIE

“Når vil jeg får beskjed om min vertsfamilie?” er det mest stilte spørsmålet på vårparten.
De fleste vertsfamilier velger en elev på vårparten mot sommeren. Mange av vertsfamiliene har allerede elever i år boende hos seg, og de begynner ikke en ny tankeprosess før på våren. En vertsfamilieplassering kan komme når som helst! Vi gleder oss til å ringe deg med nyheter om din plassering, og vi garanterer deg at du blir plassert!

Avreise – PÅ GjENSYN FAMILIE OG VENNER. HALLO NYE VENNER OG STORE EVENTYR!

Endelig er dagen hvor eventyret begynner og du skal dra av sted! Avgangene er fra juli til første uken i september. Din avreise vil avhenge av hvilket land du velger og når ditt skoledistrikt starter skoleåret. Dette vil du bli informert om i god tid så du kan planlegge sommerferien før avreise. Du vil reise ca. en uke før skolestart.

TA DET FØRSTE trinnet I DAG – DET ER GRATIS OG HELT UFORPLIkTENDE!

Book en gratis og innledende samtale med oss i Momento. Ring oss , eller bestill tid i skjemaet nedenunder.

High School USA

HVEM KAN reise på utveksling? 

opptakskrav

Hvilke krav som stilles deg som utvekslingselev avhenger i høy grad hvilke regler som gjelder i vertslandet du ønsker å reise til. Kravene varierer fra program til program for eksempel i forhold til alder, karakterer, helse, modenhet og engelsk nivå.

For å reise på utveksling må du være mellom 15-18 år gammel, ha bestått alle fag og kunne fremvise standpunktskarakterer for de siste 2-3 årene. antalls fraværsdager er også noe våre skoledistrikt søker på, og dersom du har høyt antall fravær må det forklares i en lege erklæring til oss. Du må også vide at du har god helse, uten alvorlige allergier eller sykdommer gjennom en helseerklæring hos fastlegen din.

Dersom du lurer på om du oppfyller kravene, så ta en prat med oss. Vi har mange programmer og forsøker alltid finne et godt og passende utvekslings program for deg. 

High School Udveksling England

en god innstilling er viktig!

 Når du reiser på utveksling til utlandet så er det veldig viktig å ha en åpen og positiv innstilling til nye omgivelser. Det er viktig å huske på at det er du, som har valgt å reise ut et år for å oppleve noe nytt og annerledes. Derfor er det også du som skal tilpasse deg din nye kultur og hverdag, ikke omvendt. I søknadsprosessen vil vi se på din modenhet, tilpasningsdyktighet og innstilling.

Hele poenget med kulturutveksling er at du som elev skal bli kjent med en ny kultur. En ny kultur kan oppleves som veldig annerledes enn du er vandt til, og det er en del av erfaringen og ikke minst opplevelsen. Det kan være vanskelig å starte et liv i et nytt land fra starten av, med en ny familie, nytt språk, nye venner, og ny skole. 

engelsk nivå

For å reise på utveksling må du ta en ELTIS test (English Test for International Students) som del av søknadsprosessen. Testen vil avjøre ditt engelsk nivå ut ifra en lytte test og lese test. Resultatet vil sendes med i din søknad til ditt vertsland og brukes ofte ved å få en skoleplass.

De fleste norske elevene er gode i engelsk å klare fint testen. 

VeRTSFAMILIEN - DITt NYE HJEM

Vertsfamilien vil velge deg som sin utvekslingselev fordi de er nysgjerrige på en ny kultur, og fordi de ønsker å vise frem sin egen kultur og hverdag. I våre Premium programmer så får vertsfamiliene et lite kosttilskudd for å være vertsfamilie. Grunnen til dette er at vi har begrenset antall plasser i hvert skoledistrikt og trenger å garantere oss et antall vertsfamilier i samme skoledistrikt for de elevene vi sender over. Kosttilskudd eller ikke, så er alle vertsfamilier godkjent under samme prinsipp.

Alle familier kan i prinsippet søke om å få bli en vertsfamilie. De gjennomgår en godkjennelses prosess hvor en lokal representant fra vår partner besøker og intervjuer alle i hele familien i dere hjem. På samme måte som om vi i Momento ville besøkt dere i deres hjem i Norge. De innhenter referanser og vandelsattester på familien. Hvis familien blir godkjent som vertsfamilie så tas de opp i programmet.

High School USA

Familiene i vertslandet er like forskjellige som familiene rundt om i Norge. Noen er yngre, eldre, noen har barn mens andre ikke, noen bor på landet og andre i sentrum. 

Derfor vil vi ikke vite hvordan din vertsfamilie vil se ut, før du har fått en plassering. Men du kan være sikker på at vertsfamilien har valgt deg fordi de tror du vil passe godt inn i deres familie. Felles for dem alle er at de ønsker å dele sine hjem, hverdag og opplevelser sammen med en utvekslingselev fra andre steder i verden

 

FORSKjELLEN PÅ HIGH SCHOOL CLASSIC OG PREMIUM

Hos Momento Education har vi valgt å fokusere på High School Premium. Premium programmer tilbyr en høy grad av fleksibilitet til å skreddersy ditt drømmeår!

Det er derfor annerledes enn det tradisjonelle utvekslingsprogrammet som heter High School Classic. I Classic er det veldig begrensende å ha noe som helst innflytelse på utvekslings¨året med tanke på område plassering, valg av fag eller sport.

Mange utvekslingselever har av forskjellige grunner behov for å være med å skreddersy sitt år i utlandet ved å velge hvor man skal på utveksling, hvilket skoledistrikt, valg av fag og sport i forkant av året sitt. Dette gjør det mye lettere å få forhåndsgodkjent året med rådgiver på din norske videregående skole.

Hos Momento velger du ikke bare hvilket land du ønsker å reise til, men også et skoledistrikt, eller en helt spesifikk skole ut fra ønsker om beliggenhet, fagønsker eller sport muligheter.

 

Dette gjør Premium programmene mer fleksible både i forhold til godkjennelse og til å være sikker på at du får spille den sporten du ønsker mens du er på utveksling. Dette kaller vi High School Premium. 

I vårt Premium program har du større valgfrihet, og du skreddersyr selv innholdet i ditt utvekslingsår. Det er ofte mulighet å være med på High School graduation, og det er tillatt å motta besøk hjemmefra i løpet av året. Du får også lov til å reise tilbake til Norge i løpet av året dersom det er en stor begivenhet i familien som du ikke vil gå glipp av.

PRAKTISK OM HIGH SCHOOL PREMIUM:

Premium programmet har veldig mange gode fordeler, men hvis vi skal peke på en ulempe ved programmet, så er det at valgfrihet koster mer penger. I High School Premium programmet betaler du skolepenger (tuition) til skolen i ditt vertsland, uansett om det er på en offentlig eller privat skole.

Heldigvis har vi Lånekassen som gir stipend på skolepenger når du reiser på utveksling. Gå inn på lånekassens sine nettsider for å lese mer om stipend og lån du kan få.

For å kunne garantere at vi har nok vertsfamilier tilgjengelige for de antall skoleplassene vi har på hver enkelt skole, så får vertsfamiliene et lite kosttilskudd for å ha en utvekslingselev boende hos seg et skoleår. Beløpet er ikke noe en vertsfamilie tjener penger på, men det dekker utgiftene ved å være vertsfamilie.

Selv om de får et kosttilskudd må de fortsatt gjennom hele vertsfamilie godkjennelses prosessen for å kunne melde seg som vertsfamilie, og her er det motivasjon for kulturutveksling vi begrunner avgjørelsen på om de for bli vertsfamilie for oss eller ikke.

Jeg vil gjerne kontaktes ang. High School!