High School Canada Nova Scotia
High School Canada Nova Scotia 4
NOVA SCOTIA
NOVA SCOTIA

HIGH SCHOOL UtVEKSLING I nova scotia

Vår partnerorganisasjon i det østlige Canada, NSISP (Nova Scotia International Student Program), jobber i Nova Scotia-provinsen. Det er en halvøy på Canadas østkyst, som er kjent som Canadas “Education Province”, og har en lang tradisjon med internasjonal utdanning. Hovedspråket er engelsk, men det er også en liten prosentandel som snakker fransk, eller begge deler. 

OMRÅDET

Nova Scotia er et  historisk og naturskjønt område. Det er nesten helt omringet av Atlanterhavet, kun bundet til resten av Canada med 20 km. land. Det er en meget trygg provins med en lav kriminalitets rate. Dette gjør den til et av de sikreste provinsene i Canada.

Det  er ca. 1 million innbyggere, som er stolte av å kalle  Nova Scotia deres hjemsted. De er kjent for å ta veldig godt imot “newcomers”.  Gjennom hele Nova Scotias historie har provinsen hatt lang tradisjon for å ønske nye innbyggere velkommen. Du vil derfor oppleve at det finnes mennesker fra alle verdens hjørner som har hjemmene sine i Nova Scotia. 

High School Canada Nova Scotia

HURRA!

Vi er veldig stolte  over at vi har  blitt utnevnt til ‘Preferred Agent’ 2020-2021 av våres  partner NSISP i Nova Scotia i Canada!

high school udveksling

CANADAS VARMESTE PROVINS!

TRYGT OG SIKKERT!

UTROLIG VAKKER NATUR!

VAKKERT OG ALLSIDIG

Nova Scotia er Canadas varmeste provins, med fire skiftende årstider som vi også kjenner hjemmefra. Om vinteren er det mye snø, og Nova Scotia er godt kjent for sine vinteraktiviteter som å stå på ski, skøyter, ishockey, snowboard eller truger. På sommeren så har provinsen en behagelig sommertemperatur med deilig bris fra havet. Høsten er utrolig vakker, med høstens glade farger på lønnetrærne som farger provinsen i røde, gule og oransje farger.

Livet og hverdagen i Nova Scotia er preget av den lange kystlinjen på 7.500 km med strand og kyst man kan utforske. Havet finner du aldri mer enn 1 time uansett hvor i provinsen du befinner deg. Det finnes mer enn 100 offentlige strender, som har gitt Nova Scotia et fortjent rykte som Canada Atlantic Playground.

High School Canada Nova Scotia

SKOLENE

NSISP samarbeider med over 90 High Schools i hele provinsen. I Canada forventes det at du deltar aktivt i undervisningen, blir bedre faglig og respekterer skolens regler. Mange High School-elever bruker skolebuss til og fra skolen, med mindre vertsfamilien bor så nærme skolen at man kan gå. Du har mulighet for å  ønske et bestemt fag, en aktivitet, eller en sport.

Alle skolene har et bredt spekter av fritidsaktiviteter og forskjellige sportsklubber man kan melde seg på, noe vi anbefaler sterkt. Det er ofte i disse arenaene du vil få mange venner. 

High School Canada

FAG

Nova Scotia tilbyr et bredt utvalg av fag som f.eks. mat og helse, geografi, film og video, data vitenskap, og økonomi. Du kan også prøve deg innen kunst, fotografi og dans!

SPORT

Mulighetene for sport er uendelige i Nova Scotia. Om sommeren og våren, kan elever delta på fottur, kanotur, seilas, rafting og vannski. På høsten og vinteren er det snowboard, skøyteløp, ski og hockey. Du velger selv!

High School Canada Nova Scotia

AKTIVITETER

Nova Scotia tilbyr flere spennende aktiviteter, som du kan melde deg på. Hva med å prøve noe nytt? Det er mange utendørsaktiviteter som teaterforestillinger, konserter og frivillig hjelpearbeid., kajakk, surfe eller sykle.

Jeg vil gJerne kontaktes ang. High School!