High School Canada Nova Scotia
Winnipeg
WINNIPEG, MANITOBA
WINNIPEG, MANITOBA

HIGH SCHOOL UtVEKSLING I Winnipeg

PROFIL

St. James-Assiniboia skoledistriktet ligger i Winnipeg, Manitoba, som er en trygg storby i sentrum av Nord Amerika. Distriktet har fire High Schools,  med internasjonale studenter fra mer enn 15 forskjellige land.  Til sammen tilbyr de fire skolene et bredt utvalg av unike programmer med alt fra teknologi og media, kunst og teater til yrkesfag  og sport. 

Det  er også god  mulighet for at fylle fritiden med en mange spennende aktiviteter. St. James-Assiniboia arrangerer kulturelle turer og begivenheter for de internasjonale elevene, hver måned. Uansett hva liker har distriktet alt fra hockey, fotball og baseball. Det er også turer  til museer, ballet forestillinger og operaer. Eller du kan ta en tur på restaurant eller cafe. 

Alle utvekslingselever hos St. James-Assiniboia blir plassert  hos lokale vertsfamilier, som elsker å åpne sine hjem, og å dele sin hverdag samt familie. Elevene vil oppleve å bli en del av et tett nettver av både kanadiske elever og andre utvekslingselever fra hele verden. Knytt  vennskap for livet!

OMRÅDET

Winnipeg er den største byen og hovedstaden i provinsen Manitoba. Byen ligger rett ved der hvor elvene Red og Assiniboine møter hverandre. Klimaet her er veldig sesongpreget, selv for Canada. Gjennomsnitts  temperaturen i januar ligger ca. -21 grader, og i  juli på ca. +26 grader.

Winnipeg har omkring 730.000 innbyggere, og er kalt et  multikulturelt midtpunkt! Det nesten ingen grenser for hvilke opplevelser byen har å  by på. Det gjelder både kultur, fritid og sport. Hvis du liker sport, er det mange profesjonelle hockey, fotball  (både amerikansk og europeisk) og baseball lag . 

FIRE SKOLER MED UNIKE PROGRAMMER

MULIGHET FOR EGET HOCKEY AKADEMI

BREDT AKTIVITETSPROGRAM FOR UTVEKSLINGSELEVER

SKOLENE

St. James-Assiniboia skoledistriktet har fire High Schools, som hver tilbyr forskjellige programmer. Nedenunder kan du lese mer om hva hver skole tilbyr sine elever:

John Taylor Collegiate tilbyder bl.a. et Advanced Placement program og et eget sports akademi. Skolen har også et scenekunst program med fag innen jazz band, gitar, rock bank, drama, musikal teater, visuell kunst, fotografi og dans. Hvert år arrangerer skolen større musikaler og drama oppsetninger. John Taylor tilbyr også forskjellige sport, inkludert  basketball, volleyball, hockey, fotball , håndball , golf, curling, badminton, rugby og cheerleading.

Collège Sturgeon Heights Collegiate er en Internasjonal Baccalaureate skole med klassetimer både på engelsk og på fransk. Det tilbys også mange yrkesfag, som sveising, sløyd, grafisk kunst, video produksjon, mat og helse, smykkedesign, frisørfag og medie produksjon. Sturgeon Heights tilbyr også fotball, hockey, basketball og volleyball.

St. James Collegiate er også kjent som akademiet for vitenskapelige fag og teknologi. Fagene er ofte en blanding av teoretiske fag og praktisk erfaring.  St. James er en UNESCO skole som er sterkt kulturelt knyttet til mange forskjellige veldedige prosjekter. Utvekslingselever er spesielt  glade i skolens forretnings fag, som er veldig fint å ha hvis man er interesserte i å jobbe med  handel senere.

Westwood Collegiate tilbyr både et Advanced Placement program og et International Baccalaureate program. Skolen har også et fantastisk program innen for scenekunst.  Lærerne som underviser  i band, kor, dans, drama, kunst og musikal teater er noen av de absolutt beste . Skolen har en lang rekke av  valgfag og et konkurranseprogram med for eksempel volleyball, basketball, fotball, hockey, løp, badminton, ultimate frisbee og curling.

AKTIVITETER

St. James-Assiniboias tilbyr et stort aktivitetsprogram, hvor du kan møte  andre utvekslingselever fra hele verden. Hver måned arrangeres  minimum to valgfrie aktiviteter, som introduserer elevene for canadisk kultur, og livet i Winnipeg. 

Det kan for eksempel være hockey, fotball  og baseball kamper. Det kan være opptredener hos Manitoba Opera eller den kongelige Winnipeg Ballet. Besøk til Canadiske Museum for Menneskerettigheter, Manitobia Museet, Winnipeg Kunstgalleri, eller turer til Assiniboine Park Zoologisk Hage. Det finnes også  shopping- og fritidsområdet The Forks og lokale restauranter.

SPORT 

Du kan lese mer under hver enkelt skole hvilke sport tilbud hver enkelt skole har. 

St. James-Assiniboia har et helt spesielt tilbud for Hockey spillere: et eget Hockey Akademi. Akademiet er Canadas første ofiesielle akademi med lisens, som Hockey Canada skills Academy! Dette akademiet er et tilleggsvalg du gjør da du søker på skolen. Det vil tilkomme ekstra utgifter for dette. 

Du kan se akademiet som et supplement til den hockey som man ellers spiller på skolen eller konkurranse lag. Her får du ekstra trening,  og det  er et stort fokus på utviklingen av hver enkel spillers evner. Du kan lese mer  HER.

Jeg vil gjerne kontaktes ang. High School!